Otvorena birališta u Srbiji, evo gdje se glasa u BiH

U Srbiji su u nedjelju u 7 ujutro otvorena biračka mjesta zbog održavanja izvanrednih, pokrajinskih i lokalnih izbora.

Na republičkim izborima za 250 mjesta u parlamentu, glasači će moći birati između 18 izbornih koalicija s ukupno 2.817 predloženih kandidata.

Građani Srbije glasaju u 35 država, među kojima je i BiH, gdje je otvoreno 19 birališta, a birat će novi saziv Skupštine Srbije i parlamenta Vojvodine, te vijećnike lokalnih samouprava, u 65 općina i gradova, uključujući Beograd.

U Bosni i Hercegovini će se glasati u Sarajevu, u Banj Luci i Bijeljini na dva mjesta, te u Mostaru, Trebinju, Bijeljini, Višegradu, Bratuncu, Doboju, Zvorniku, Branjevu, naselju Lopare, Rudu, Prijedoru, Mrkonjić Gradu, Palama i Novom Goraždu.

Ove godine, neće biti glasovanja na Kosovu, koje nisu dopustile vlasti u Prištini, pa će tako birači s Kosova moći glasati u četiri općine na jugu Srbije.

Posljednja ispitivanja ukazivaju na prednost SNS-a s 44 posto prednosti u odnosu na ostale koalicije, koju snažno podupire i sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, s čijeg je čela odstupio u svibnju ove godine.

Pravo glasa na ukupno 8.723 biračkih mjesta imat će 6.500.165 birača, s tim da s birališta zatvaraju u 22:00 sata, a do 20:00 sati traje predizborna šutnja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.