Španjolska nakon drame prošla u polufinale Eura

U četvrtfinalnoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva Španjolska je pobijedila Njemačku 2:1 i plasirala se u polufinale natjecanja.

Španjolska je povela u 51. minuti golom Danija Olma, dok je za Nijemce zabio Florian Wirtz u 89. minuti.

Njemačka je tako u samom finišu izborila produžetke u kojima je do novoga vodstva Španjolska došla u 119. minuti golom Mikela Merina.

Ubacio je Olmo, a Merino je ostao sam i glavom pogodio za vodstvo kojim je Španjolsku odveo u polufinale. Olmo se tako golom i asistencijom prometnuo u jednog od junaka velike španjolske pobjede, a u konačnici i proglašen igračom utakmice.

Veliku šansu imao je Niclas Füllkrug u zadnjim sekundama, ali je lopta završila pored gola.

Utakmica je krenula kontroverznom situacijom. Toni Kroos, kojemu je ovo bila zadnja utakmica karijeri, je u četvrtoj minuti vrlo oštro startao na Pedrija, a nedugo nakon toga i na Laminea Yamala, ali sudac Taylor to nije odlučio sankcionirati kartonima.

Pedri je morao napustiti teren, ali Španjolskoj je sreća u nesreći bila da ga je zamijenio Olmo. Sve to “razljutilo” je Španjolce pa smo gledali poprilično turbulentnu utakmicu. Do kraja je dodijeljeno čak 14 žutih kartona i jedan crveni.

Posebno kontroverzna situacija dogodila se u 106. minuti. Jamal Musiala je pucao po golu s 17, 18 metara, a lopta je na putu prema vratima u ruku pogodila braniča Španjolske Marca Cucurellu.

Taylor nije sudio ništa, a ni VAR soba se nije oglasila.

Dvije reprezentacije na dosadašnjem turniru nisu doživjele nijedan poraz. Španjolska je pobijedila Hrvatsku, Italiju, Albaniju i Gruziju, a Njemačka je bila bolja od Škotske, Mađarske i Danske, dok je sa Švicarskom odigrala neriješeno.

Španjolska će u polufinalu igrati protiv boljega iz dvoboja Portugala i Francuske.

(www.jabuka.tv | Foto: UEFA EURO 2024)

8 komentara

  • za 20:47
    šta ti pričaš kakav pomoć sudije prijeje bio švabo u opsajdu nego što je španjolskog igraca pogodila lopta u ruku

  • Prije eventualnog jedanaesterca, kad je lopta pogodila u ruku Kukurelju, njemački igrač koji je igrao glavom, Fulkrug, je bio u zaleđu ne. Oštećena je Španjolska jer je Kros trebao dobit 2 žuta na početku utakmice kad je u jednom od ta dva brutalna starta teško ozlijeđen igrač Španjolske.

  • Za turnir je uvjek dobro da domaćin ostane što dulje u natjecanju ali je za mene jedino Španija opravdala ulogu favorita za osvajanje titule i drago mije daje prošla dalje. Nadam se daće na kraju osvojiti naslov jer je ko jedina to zaslužila.

  • Svaka cast i Njemackoj i Španjolskoj, do sad su pokazali najvise na ovom euru.
    Da je bio zdrijeb s razlicith strana oni bi bili u finalu i bas opravdano.
    Ova je utakmica bila vrlodobra sa malo gresaka sudca.
    Al Španjolska je definitivno favorit za osvajanje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.