Hercegovački (grado)načelnici u Ljubuškom potpisali ugovore vrijedne skoro 2 milijuna KM

 

Ukupno 21 ugovor za devet hercegovačkih općina i gradova u vrijednosti 1.948.000 maraka, potpisan je u srijedu u Ljubuškom.

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić kazao je kako je riječ o projektima utopljavanja zgrada zbog uštede energije, projektima prevencije i sanacije šteta nastalih uslijed poplava i projektima zaštite nacionalnih spomenika.

Ovom prilikom čestitam aplikantima koji su pravovremeno podnijeli svoje zahtjeve, želim im da proceduru koja će uslijediti, u smislu odabira izvođača, i u konačnici izvođenja samih građevinskih radova, što prije realiziraju kako bi svi ovi projekti bili na korist stanovnika Hercegovine, a jednako tako i cijele Federacije BiH, istaknuo je Nedić.

Federalni ministar je u srijedu potpisao ugovore s korisnicima: Grad Široki Brijeg, Općina Grude, Općina Posušje, Župa svetog Mihovila arkanđela Drinovci Grude, Grad Mostar, Grad Stolac, Općina Čitluk, Općina Neum, Općina Ravno i Grad Ljubuški.

Gotovo dva milijuna maraka dolazi u Hercegovinu za realizaciju naših projekata, znamo koliko se radi u svim našim lokalnim zajednicama tako da svaka pomoć koja dolazi s viših razina, s razine županije, s razine naše Federacije BiH nam puno znači i zahvalni smo na tome, kazao je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Što se tiče Ljubuškog konkretno, Markotić navodi kako su potpisana četiri ugovora.

Jedan je u vezi zaštite nacionalnih spomenika, nastavljamo s obnovom naše tvrđave herceg Stjepana, sanacija klizišta i utopljavanje dviju zgrada, i to zgrade Gradske uprave Ljubuški, te dvorane i Osnovne škole Marka Marulića. Preko 400.000 maraka dolazi u Ljubuški i još jednom zahvaljujemo ministru i njegovim suradnicima na potpori kako Gradu Ljubuškom, tako i svim ostalim jedinicama lokalne samouprave, puno nam to znači, kazao je Markotić.

(Fena)

25 komentara

  • Fizijatrija vec radi,po uposlenim osobama,,jeli P.Bubalo 2 osobe vec zaposlio u D.zdravlja Široki, kao fizioterapeute,ako ne vjerujete provjerite, ili prijavite uredu za KORUPCIJU..

  • Ivo Pavkoviću zatraži točne podatke o uplatama javnih prihoda ove 4 općine(grada) u ŽZH u županijski proračun pa će vidjeti šta je Široki.Jači je od prve sljedeće općine za 30% i tako od rata na ovamo svake godine ali oni imaju ministra financija(Ljubušaci) koji te podatke ili frizira ili radi kriminalne radnje (pa to krivotvori) .Traži tzv B2 obrazac iz kojega vidiš uplate po svakoj vrsti prihoda i onda imaš asa u rukavu a ne ovako kao što rade naši godinama i ništa ne poduzimaju da nas ne varaju, iako su davno na to upozoreni.Ne može raspodjela za Ljubuški i Široki biti ista ,pa čak i manja za Široki, nego bi valjda trebala biti proporcionalna uplatama. Ivo ako tvoji tamo to ne znaju odraditi ili ne žele iz nekoga razloga ima ljudi koji to i znaju i imaju točne podatke za svaku godinu i imaju znanja i muda to iznijeti na vidjelo a ne da nam kradu novce ,od nas i naše djece i još nam se cerekaju u facu.

  • Samo neki potpisi ugovora, a sva četiri mjesta u ŽZH, kao kasabe, i Široki Brijeg, i Ljubuški, i Posušje, i Grude. Dajte malo malo radite na infrastrukturi gradova/općina. Infrastruktura je katastrofalna. Ljubuški i Široki Brijeg jednosmjerne ulice, samo se kruži, sa uskim nogostupima. Posušje nema centralne zone, kolodvora. Grude nisu u stanju napraviti obilaznicu 30 godina od rata, sve prolazi kroz čaršiju, kraj doma zdravlja usko, još kad šleper. Radite na infrastrukturi.

  • Ivo ,briga te za to, nego hoće li se i kada će se krčmit tamo onaj erar prema Zavozniku i Dubravi što ste ogradili već ,partijašima ,ulizicama,govnarima,tajnicama( malo joj 4 već) i ostaloj partijskoj sviti’.Jesu li došli matičari na red jer su dobili posao na guzove pa mogu i placeve po jedno 1000 m2 .
    Kvadrat , realno 100 maraka( a vi ćete to ko fol udevrit po 4 marke), šta je to vama i njima -a narodu k.rac od miša.
    Pitam za babu svoju .

  • Fizijatrija ja spremna sa radom bila davno, samo se gospoda ne moze dogovorit tko ce raditi tu, jer bi opci kaos ispao, svadje i tako

  • Šta je s uhljebima i njihovim mentorima. Javni natječaji itd…doće sve na naplatu…vidjet ćete jadnici, lopovi, bijednici…

  • Ima Posušje centralnu zonu, park i trg, ali su mrtvi, a glavna žiža bi tamo trebala biti, a ne kod hotela.

    Kolodvor Begić pribacuje sa lokacije na lokaciju, obećaje, a ništa od toga.

  • Zna se koliko posten čovjek može imati u današnje vrijeme krize ..sve skupo, place jadne!!
    Dok savjetnici ,zamjenici ,sefovi ,inspektori partijasi imaju place preko 4000 KM samo moraš biti glup i podoban …ne pada jabuka daleko od stabla, kakvi roditelji takva i djeca!!
    Nema lustracije,nema naprijed…lazne invalidske mirovine, a tamo se prave Hrvatine neke..ne plaćaju radnike svoje ili rade na crno … policajci ne havca koga bi trebala…netko ukrade milijune pa ne završi u zatvoru, a netko ukrade zvaku jadan pa ga razapnu na sva zvona..nepravda ..ratni profiteri sire nepravdu medu narodom…sta je tu je …Skolstvo unisteno,pravde nema, zdravstvo jadnoo i puno veza…narod je grozan rugljiv, zavidan, tracljiv a tamo se prave neki vjernici i puni treći redovi…zalosno .sretan je svaki koje otišao odavde vani, a nije lako otici jer ova drzava za postena covjeka koji nije partijas HDZ i njegovu obitelj nije …jedva se zivi…UDBA vlada nazalost dan danas…samo veze , interes, trac…tko itko proba nesto posteno protiv partije HDZ I Skoja partija ga degradira ,razapne …korupcija , lopovluk,a nigdje pravde… fakultet danas nije mjerilo inteligencije i uspjeha, nekad prije da, sad vise ne…kad vidimo tko nam vodi sveučilište ..rektor , prorektori, dekani svi partijasi HDZ..jadno a nista bolja nije ni Hrvatska i tamo ima svasta samo manje …iskreno kazem ❣️❣️🐾🐾cuvajmo prirodu

  • Ono sto se radi u Zavozniku je kriminal,ili ti ga u Dubrovi.
    Da je bar samo to problem,slicno je u Ljuboticima,Knespolju…kakav je kvadrat 4 KM,onda kaze sto ne asfaltira grad.
    Draskic je uz Zovku zaradio 250 godina zatvora.

  • E pa ti pametnjakovicu u 17.59
    I jesmo prijavili dosta gad je više .Polako samo zaguljenko doći ćeš i ti na red.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.