Nakon vikenda isplata mirovina

U skladu sa Zakonom o MIO, mirovine za mjesec srpanj bit će isplaćene preko jedinstvenog računa riznice Federacije BiH u ponedjeljak, 5. kolovoza, izvijestili su u petak iz Federalnog zavoda MIO.

Najniža mirovina za srpanj iznosi 573,53 KM, zajamčena 684,48 KM, a najviša 2.867,65 KM.

Prosječna mirovina korisnika samostalne mirovine, a kojih je na isplati za srpanj 366.593, iznosi 723 KM.

Mirovinu za srpanj primit će 450.169 korisnika, a ukupno potreban sredstva za isplatu iznose oko 290 milijuna KM, navode iz Zavoda.

(www.jabuka.tv | Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell)

13 komentara

  • Pišete gluposti o nekakvoj prosječnoj mirovini 723km koju nema niko većina njih 65% i više ima ispod toga. Bavite se kako ćete povećati ove najniže mirovine a ne obmanjivati ljude.

    • Stiźe socijala za 75% umirovljenika i zabine koji su radili četrdeset godina I sa 65 godina.dobilu 670 km mirovinu
      Ima se i o čemu pisati.

  • Opet vi eto penzija…stvarno koja vijest?Jao da bam dajumpo 5000.km, a ne 500km ..
    dajte vi sa portala mslo se uozbiljite i malo empatije prema starijoj celjadi…ovo vsm.ispada jso izrugivsnje ,s to i jesteruga je i ponizavanje id szrane vlasti nas starije …ZALOSNO!!!

  • Prosvjedi i bojkot izbora. Zasto ne napišete svski mjesec kolika je placa nasih parlamentaraca, zastupnika, politicara koji ne rade nista. U godini dana odu na deset sjednic i mjesecno dobiju 7000 km. Malo o tome pišite a ne o ovoj teškoj socijali. Kako vas nije sram vise. Kao da ce penzioneri dobiti nesto novo. Pa valjda je normalno da im se ta jadna penzija podjeli petog u mjesecu kao o uvijek. Sad nesto spektakularno

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.