Mladi radioamateri iz ZRHB sudjelovali na kampu ”Zvjezdano selo Mosor”

Dvojnica mladih radioamatera iz Zajednice radioamatera Herceg-Bosne (ZRHB) Zdravko Vučić (E77EE) i Dominik Koprena (E77DSK) sudjelovali su od 18. do 25. kolovoza na 16. kampu ”Zvjezdano selo Mosor” u Centru tehničke kulture kod Splita.

Tajnik Udruge Zvjezdano selo Mosor i tajnik Zajednice tehničke kulture Split Tomislav Nikolić je odmah po dolasku upoznao goste sa sadržajem objekta, muzejskim eksponatima iz oblasti tehničke kulture. Kamp je namijenjen je mladima do 17 godina, koji se žele upoznati s radiokomunikacijama, kako digitalnim tako i onim analognim, dobiti i/ili proširiti uvid u radiaoamaterizam te steći više znanja i vještina iz područja elektronike, elektrotehnike, fizike te informatike.

U sklopu kampa organizirane su razne radioamaterske radionice i tečajevi poput škole elektronike i amaterske radiogoniometrije ili škole telegrafije gdje su se po prvi put susreli s ARG-om te s vrlo osmišljenim programom učenja telegrafije, a u slobodno vrijeme astronomsko promatranja.

Susretljivost voditelja kampa i mentora s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, iskusni nstruktori – članovi Hrvatskog radioamaterskog saveza (HRS) su na izuzetno poučan i zabavan program završili s ovogodišnjim kampom uz dodjelu diploma polaznicima.

Voditelj kampa bio je Rolando Milin, predsjednik HRS-a, a u organizaciji i predavanjima sudjelovali su Marija Sorić (9A6PAX), Branko Martinčić (9A3ST), Natalija Kapović, prof. politehnike, Neven Frua i Zoran Knez, astronom-animator.

Sudjelovanje dvojici članova omogućili su Zajednica radioamatera Herceg-Bosne i Hrvatski radio savez.

Tijekom održavanja Ljetnog radioamaterskog kampa ”Zvjezdano selo Mosor” bila je aktivna postaja 9A0HRS.

Marin Pavlović: Od entuzijasta do jednog od najboljih radioamatera na svijetu

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.