Oružane snage BiH podigle stupanj pripravnosti

Ministar obrane BiH Zukan Helez naredio je da se uvedu povišene mjere osiguranja za objekte zapovjedništva, postrojbi, objekata i skladišta naoružanja i streljiva u sastavu Oružanih snaga BiH.

Nažalost, svjedočimo eskalaciji ratnih događanja na Bliskom Istoku i u Ukrajini. S tim u vezi, potencijalnim refleksijama na Bosnu i Hercegovinu, naredio sam da se uvedu povišene mjere osiguranja za objekte zapovjedništva, postrojbi, objekata i skladišta naoružanja i streljiva u sastavu Oružanih snaga BiH u cilju zaštite osoblja, objekata i materijalnih sredstava Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH, objavio je Helez na Facebooku.

Istaknuo je da su mjere preventivnog karaktera i bit će na snazi do daljnjeg.

Građani u Bosni i Hercegovini ne trebaju strahovati, sigurnosna situacija u našoj zemlji je stabilna i nema nikakvih informacija ni naznaka da će doći do njenog narušavanja. Povišene mjere osiguranja se isključivo odnose na vojne objekte, navodi se u objavi ministra obrane BiH Zukana Heleza na Facebooku.

Pripadnici SIPA-e na terenu nakon dojave o bombi u prostorijama OS BiH

Nakon dojave o postavljenoj bombi u prostorijama Oružanih snaga BiH, pripadnici Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA) su na terenu i provode mjere sigurnosti.

Počevši od prve dojave o navodno postavljenoj bombi u prostorijama Zračne luke Sarajevo, tržnih centara, škola na području Županije Sarajevo, Predsjedništva BiH, u utorak smo dobili dojavu o mogućoj, postavljenoj bombi u prostorijama Oružanih snaga BiH, potvrdila je za Fenu glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić.

Aktivnosti se provode po nalogu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH.

Provodimo mjere i radnje koje se odnose na vršenje očevida i mogućeg otkrivanja, odnosno provođenja aktivnosti u cilju pronalaska IP adrese s koje se šalju ove dojave, kazala je Miovčić.

S tim u vezi, dodala je, u utorak su obavijestili Oružane snage BiH, policijske agencije u Bosni i Hercegovini, Obavještajno-sigurnosnu agenciju, NATO, FBI-a i Europol.

SIPA provodi aktivnosti iz svoje nadležnosti, izlazi na teren kako bi došli do informacija.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • Koga plasite ratom?. Zar vas nije vise sram?. Mentalno zlostavljate non-stop ljude!. Od boginja, virus, rata, inflacije itd.. Fuj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.