Biskup Palić pozvao na molitvenu i bratsku blizinu s nastradalima u poplavama

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić pozvao je na molitvenu i bratsku blizinu s nastradalima u poplavama.

Posljednjih dana dopiru do nas uznemirujuće vijesti o poplavama i velikim oborinskim vodama koje su uništile mnoge obiteljske kuće, poslovne objekte i druga materijalna dobra u nekim dijelovima Bosne i Hercegovine. Posebno je teško stanje na području župa Drežnice, Jablanice i Konjica u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji te nekim dijelovima Vrhbosanske nadbiskupije. Uz veliku materijalnu štetu, svjedočimo, nažalost, i gubitku ljudskih života, napisao je biskup Palić.

Pozvao je danas na misnim slavljima na molitvu za sve stradale u poplavama, a osobito za one koji su izgubili svoje živote i njihove obitelji, kao znak svoje vjerničke i ljudske solidarnosti sa svima stradalima.

Svima želimo biti blizu svojom molitvom i spremnošću na pomoć. Istoga dana ćemo se priključiti i pozivu pape Franje u molitvi za mir u svijetu. Naš Biskupijski Caritas i Caritas Bosne i Hercegovine prate situaciju na terenu i poduzeli su prve korake za pružanje pomoći, napisao je.

Biskup je zahvalio svima onima koji su se već javili ili se javljaju, kao i onima koji su odmah pritekli u pomoć.

Nakon prvotnog šoka te utvrđivanja stvarnih potreba stradalih uključit ćemo se i mi kao zajednica vjernika u pružanju pomoći svima koje su ove poplave pogodile. Dok Gospodinu upućujemo svoje molitve za sve nastradale, svima vama zahvaljujem na spremnosti i otvorenom srcu za pomoć potrebnima, zaključio je biskup Palić.

(www.jabuka.tv)

14 komentara

  • Eto crkve babilonske, crkve Franje Otpadnika. Kakava bratska i molitvena blizina? Odkada su Abduli moja braca, i otkada krscanin moli sa i za anti Krista? Oni kada mole proklinju krscane i židove. Kakav je ovaj heretik i otpadnik? Ovo je crkva II. Vatikanskog koncila, kamoflaza Katolicanstva, anti-Crkva, Rim je postao sjediste “kurve babilonske”.

    • Pa sta? Ovi ljudi sto su u ovoj tragediji poginuli su krivi za to? Hrvati nisu ubijali nikoga? J.ebo ja vas i takva ”razmisljanja”, nitko ziv sa susjednom drzavom ne bi pricao da vas slusa tzv. ”vjernike”.

  • za Strahomira
    Naša molitva kaže..oprosti nam duge naše,kako i mi opraštamo dužnicima našim…
    Mržnjom se ništa ne dobiva,ona uništi onoga koji mrzi.Zaboraviti zlo ne treba ali ljudski je pomoći.

  • Nezaboraviti zlo, a zlikovci naokolo hodaju i dan danas se Hrvatima u facu kesere. Ocigledno nisi nikoga izgubio od Abdulske ruke.

    • za Strahomira
      Nažalost jesam.Zlo se ne smije zaboraviti ali od mržnje nemaš ništa.Bogu se moliti i činiti sve da se zlo ne ponovi.

    • Za Strahomira,
      Očito si pun nekih trauma i tuge, koju kanaliziraš u mržnju i agresiju. Sidi, isplači se ko čovik i bit će ti možda lakše, nije sramota priznat slabost, sramota je pisati takve komentare. Ako ništa, nećeš više trovat portal svojim komentarima.

  • Straho
    Uzalud se satrah pišuć komentare pa vidiš bolan da te niko ne slijedi.
    Nađi nešto korisno radi ne pravi budalu od sebe.

  • Toliko empatije za tude, a na mene se iskeljavaju. Sada znam sto su mogli smaknuti Hrvate iz Trusine. Nema veci izdajnika od Hrvata.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.