Zelenski i Plenković potpisali sporazum o suradnji i potpori

Premijer Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potpisali su Sporazum o dugoročnoj suradnji i potpori na summitu Ukrajina – Jugoistočna Europa koji se održava u srijedu u Dubrovniku.

Prenosimo Ukrajini jedinstvena iskustva Hrvatske u području humanitarnog razminiranja, procesuiranja ratnih zločina i skrbi za ratne veterane, kao i iz pristupnog procesa, objavio je Plenković na platformi X.

Podsjetimo, riječ je o trećem summitu u tom formatu – prvi je održan u kolovozu 2022. u Ateni, drugi u veljači 2024. u Tirani, a glavni cilj je pokazati solidarnost Ukrajini koja se već više od dvije i pol godine suočava s ruskom agresijom.

Ukrajina je među prvima 90-ih priznala Hrvatsku, a danas brani svoju slobodu. Nastavljamo pružati političku, humanitarnu, gospodarsku i vojnu pomoć te snažno podupirati europski put Ukrajine, naglasio je Plenković u objavi na navedenoj platformi.

Na summit su stigli visoki dužnosnici iz cijele regije, uključujući predsjednike Slovenije, Crne Gore i Kosova, ali i Srbije te premijere iz Grčke, Bugarske, Albanije, Sjeverne Makedonije i BiH koji će raspraviti i prihvatiti zajedničku Dubrovačku deklaraciju, dok predsjednik RH Zoran Milanović nije pozvan.

(www.jabuka.tv | Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

18 komentara

  • Dno dna, dovukli tog zelenskog, jos nam samo on fali u blizini,sto dalje od nas taj instalirani cirkusant iz ukrajine!

  • Cirkusant ti je i Plenković. Doduše puno obrazovaniji od ovoga ” svirača k.u.r.c.a.” SVI ali baš svi ( Plenković, Vučić, Zelenski, Putin, biden..ono kanadsko smeće Trudeau.. svi premijeri i predsjednici tzv država SLUŠAJU WEF i Klausa Schwaba. Izbora NEMA….Nedavno su imali vježbu. Kodnog naziva Phoenix…simulacija udara Uragana na Tampa bay…slično kao ” event 201″(simulacija pandemije). I koja slučajnost imamo uragan MILTON baš kao štu su ” predvidjeli”. Sve je prirodno samo pratite medije…Cnn i ostale..ne bi oni lagali.

  • Jel vi shvacate da su oni nas sa ovim uvukli u rat sa Rusijom. Rusija je stavila HRV kao zemlju neprijateljicu jer je ovaj dopustio ono što se ni pod razno nije smjelo. Mi smo u ratu imali embargo na uvoz oruzja potpisan od Budimira Loncara jednog od njih. Sami smo prosli kroz rat. A sad nas uvlace u nešto što sami ne želimo. Ovo je prestrasno.

  • Koga ćeš ti glavonja poduprijeti,nisi znao ni obnoviti Banovinu,Europa dala peneze,ni iskoristiti nisi znao,eli nisi želio,prije ovo drugo.

  • Partizanska Jugobanda i izdajnicki izrodi. I taj je pravi prototip jugo-melting-pota, caca izdajnicki Partizan, majka lekarka iz sumadije. Prestigao je vicemahera i dikobraza Mesica sa lakocom. Hrvati su nakon 900 godina ponovo izgubili drzavu.

  • Plenkovic je bas odbojan lik. Osobni interes prije svega. Briselska marioneta, prodat ce sto samader nije stigo prodat. Za sto izginu mladost majko moja mila

  • Hrvati nikako ne znaju izabrati vodju, sve neke ulizice,jadnici,izdajnici svoga roda i naroda.Zasto izginuse hrvati ? Sav olos se sjatio na taj samit i nitko ne ocekuje nista dobro kao rezultat toga nego samo zlo.

  • Nismo birali Mesica, niti ovog Plenkija. Govna iz vana nametnuta. Samo treba poslati njegove nalaze da je anemican i da slabo konta. Valjda nam oproste. RH dok je bila u ratu on glumio anemiju i tko štakor skrivao se po podrumima a sada glumi i prkosi Rusiji. Ludak teski a ovaj Zelenski obicni narkoman, ovisnik i ludak. Pojela ga droga…

  • Hahaha ajmo HDZ glasaci gdje ste sad, sigurno čekate neke insajderske informacije obavještajne službe koje će potvrditi da je siva eminencija u pravu, da nam prijeti strašni Rus, kao spremao se Putin napasti RH onda smo se mi kao udružili aha aha priča se po kavama. Neće Plenković na front a ni Zelenski, nego njihova vjerna svita i njihova djeca, viel Spaß. Na šta je spao hrvatski narod to je tuga

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.