Sanacija ceste Jablanica – Doljani u punom jeku

Već danima teška mašinerija probija put kroz oštećeni dio magistralne ceste M17.5, koja povezuje Doljane i Jablanicu.

Bageri neumorno rade na uklanjanju nanosa, čišćenju i probijanju puta, a među angažiranim kompanijama je i KTM Brina iz Posušja.

Podsjetimo, obilne poplave koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu, nanijele su velike količine zemlje, kamenja i drveća na ovu prometnicu, potpuno uništivši dio ceste.

Ipak kako javlja portal Doljani Info, unatoč poteškoćama, uspješno je spojena potpuno uništena cesta od Kosnih Luka prema Jablanici.

Iako je ova dionica ceste sada povezana, promet je još uvijek zatvoren za javnost, a pristup je omogućen isključivo hitnim službama s terenskim vozilima.

Zbog opsega oštećenja i izuzetno zahtjevnog terena očekuje se da će sanacija trajati dulje vrijeme. Alternativni pravci su, podsjeća BIHAMK: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Pogledajte kako sada izgleda cesta Jablanica – Blidinje

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Nece Brona obo zavrsiti za 6 godina…dto je s separacipm Babic iz koje je islo i razvaljivanje ceste???
    Tu treba dugorocno potpuno novu dionicu raditi i zaobici naselja a paralelno asfalturati dio od Bogodola prema Blidinju( 15 km) da se skrati zaobilazak kao u ovim situacijama.

  • Jeli i tu bio kamenolom, nekako mi puno kamenja, nadam se samo da necu tu novu cestu napravit blizu kraj rijeke doljanke, pa da se ne desi jos veca provala.

  • pod hitno asfaltirat put bogodol konjsko zbog ovakvih situacija , i spojio si mostar s bosnom, samo desetak km, ko zna

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.