Policija otkrila uzrok smrti Georgea Baldocka

Iznenadna smrt grčkog reprezentativca Georgea Baldocka šokirala je nogometni svijet. 31-godišnjak je u srijedu navečer pronađen u bazenu vile u predgrađu Atene.

Njegova supruga, koja živi u Engleskoj, postala je zabrinuta jer ga nije mogla dobiti na telefon. Nakon bezuspješnih pokušaja, kontaktirala je vlasnika kuće u Glyfadi, koji je Baldocka pronašao bez svijesti, obučenog u kupaće gaće u bazenu.

Unatoč pokušajima oživljavanja, liječnik na mjestu događaja proglasio je smrt. Kako izvještava atenski list Kathimerini, policija vjeruje da je Baldock bio sam kod kuće te da nema sumnje u sumnjive okolnosti njegove smrti, prenosi Gol.hr.

Spasilačka služba smatra da je Baldock bio u bazenu nekoliko sati prije nego što je pronađen, a izvješća navode kako nije bilo tragova provale. Ipak, vlasti će pregledati snimke nadzornih kamera u sklopu istrage.


Obdukcija je obavljena u Grčkoj u četvrtak, a Kathimerini izvještava da je medicinski vještak kao uzrok smrti naveo utapanje u vodi. Osim obdukcije, provedena je i toksikološka analiza, čiji će rezultati biti dostupni za nekoliko dana.

Grčko Ministarstvo za zaštitu građana objavilo je priopćenje u kojem stoji:

Preliminarnu istragu provela je Direkcija sigurnosti Atike. Forenzički patolog pregledao je tijelo i nije pronašao dokaze kriminalne aktivnosti. Policija je također pretražila kuću u potrazi za tragovima provale, ali s negativnim ishodom. Specijalizirani tim Kriminalističke uprave također je pregledao kuću kako bi isključio mogućnost kriminalnog djelovanja.

Baldock je proveo sedam godina u Sheffield Unitedu prije nego što je ovog ljeta prešao u Panathinaikos. Rođen u Engleskoj, kvalificirao se za igranje za Grčku preko svoje bake i predstavljao je zemlju u 12 utakmica.

Obje reprezentacije, i Grčka i Engleska, nosit će crne trake tijekom UEFA-ine Lige nacija na Wembleyu. Također se izvještava da je Grčki nogometni savez bio u “stalnom kontaktu” s UEFA-om, koja je odlučila da će se utakmica održati prema planu.

Reprezentativac Grčke pronađen mrtav u svom domu

(www.jabuka.tv | Foto: Sheffield United)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.