Mostar: Otvoren poziv za projekt podrške pri zapošljavanju mladih

Caritas BiH i Caritas Mostar s partnerima objavljuju Javni poziv mladima za sudjelovanje u projektu Your Job koji ima za cilj pružanje potpore mladima u vidu obuka/stručnog osposobljavanja, zapošljavanja i samozapošljavanja u Mostaru.

Projekt Your Job omogućava procjenu potencijala mladih osoba, dodatnu izobrazbu i stjecanje radnog iskustva kod lokalnih poslodavaca, čime se unapređuju vještine i konkurentnost mladih na tržištu rada. Savjetnici će pratiti mlade na svakom koraku, pružajući im podršku u razvoju tehničkih vještina i prilagodbi radnim uvjetima.

Projekt također nudi program samozapošljavanja, koji pruža mladima prigodu da svoje poslovne ideje pretvore u stvarnost uz podršku financijske pomoći, edukacija i mentorstva, pomažući im da uspješno pokrenu i održavaju vlastite poduzetničke projekte.

Što možete očekivati?

  • Individualni pristup
  • Profesionalno karijerno savjetovanje i izradu Individualnog plana zapošljavanja
  • Obuke u skladu s iskazanim interesima u ustanovama i radnom mjestu
  • Subvencionirano zapošljavanje
  • Vođenje i mentorstvo u realiziranju poduzetničkih ideja

Tko se može prijaviti?

Mlade, nezaposlene osobe (15-29 godine) s boravištem na području Grada Mostara koje se ili nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje ili imaju motivaciju da se registriraju i aktivno traže posao.

Gdje i kako se prijaviti?

Svi zainteresirani mogu doći na info sesiju koja će se održavati 16.10.2024. u 12:00 sati u CODE HUB-u (Zgrada Ledara, Kardinala Stepinca BB, Mostar)

Također se mogu javiti u Caritasova savjetovališta za zapošljavanje u Mostaru:

  • Savjetovalište za zapošljavanje mladih YOURJOB, Caritas Mostar
    Adresa: Zagrebačka 5A, Mostar; kontakt telefon: +387 63 792 826
  • Savjetovalište za zapošljavanje mladih YOURJOB, Udruga Vedri osmijeh,
    Adresa: Fra Franje Miličevića 33, Mostar
    putem web stranice yourjob.ba.

Aktivnosti projekta Your Job se realiziraju u okviru projekta EUzaZapošljavanje koji financiraju Europska unija s 4 milijuna eura i Švedska s 1 milijun eura, a realizira Međunarodna organizacija rada u BiH. EUzaZapošljavanje ima za cilj poboljšanje socio-ekonomske situacije i uvjeta života u Bosni i Hercegovini i usmjerene je na povećanje mogućnosti zapošljavanja mladih, žena iz ruralnih područja, osoba s invaliditetom, Roma i dugoročno nezaposlenih osoba, kombiniranjem programa bespovratnih sredstava i tehničke pomoći.

Projekt Your Job provodi Caritas Bosne i Hercegovine u partnerstvu sa Socijalno-edukativni centar Banja Luka (SEC), Služba za zapošljavanje HNŽ/K, Centar za socijalni rad Mostar, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh” Mostar, Event d.o.o. – APRIORI agencija, INFINIA d.o.o. Mostar edukacijski centar, PAR-MAR d.o.o – Rehabilitacijski centar Život Mostar, WEB STUDIO d.o.o., LOTRIČ CONTROL d.o.o., Master Fitness d.o.o., UNITED FAMILY d.o.o. i IMPAKT Fondacija. Provedba projekta je počela 1. srpnja 2024. godine i trajat će 16 mjeseci.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.