BiH izgubila od Mađarske i praktički ispala iz elitne skupine Lige nacija

Nogometna reprezentacija BiH poražena je u ponedjeljak navečer na stadionu “Bilino polje” u Zenici od Mađarske s 0:2 u susretu 4. kola Lige nacija A, nakon čega je postalo izvjesno da će ”Zmajevi” završiti kao posljednji u skupini 3.

Mađari su poveli u 38. minuti, a strijelac je bio Dominik Szoboszlai, kojem je asistirao Zsolt Nagy. Szoboszlai je postigao i drugi pogodak za svoju reprezentaciju, nakon jedanaesterca u 49. minuti, kojeg je nespretnom reakcijom u svom kaznenom prostoru skrivio Nail Omerović, koji je na poluvrenu ušao umjesto Jusufa Gazibegovića.

Na zeničkom stadionu nazočno je bilo 8.320 gledatelja, a mađarski navijači, koji su bili smješteni na sjevernoj tribini, na početku utakmice izvisili su transparent na kojem je pisalo: Žrtve poplava, počivajte u miru. Time su odali počast stradalima u polavama u BiH.

Mađari su, s obzirom da je Nizozemska s 1:0 izgubila na gostovanju u Njemačkoj, ovom pobjedom sada bodovno poravnati s drugoplasiranom Nizozemskom te su ostali u igri za drugo mjesto, dok je Njemačka, praktično, osigurala prvu poziciju.

BiH do kraja natjecanja u Ligi nacija A, ima još, 16. studenoga, gostoanje kod Njemačke, dok će 19. studenoga ugostiti Nizozemsku.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.