Poznata hercegovačka tvrtka pred likvidacijom?

Zakazana izvanredna sjednica Skupštine Swisslion Industrije alata a.d. Trebinje, koja je trebala biti u ponedjeljak, 14. listopada, nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Većinski vlasnik Swisslion Group Rodoljub Drašković je otkazao nazočnost Skupštini dioničara.

Swisslion Industrija alata a.d. Trebinje i većinski vlasnik uputili su niz dopisa relevantnim institucijama za rješenje trajnog statusa IAT-a.

Prošlo je 17 godina od kupovine državnog kapitala u IAT-u. Kupac državnog kapitala je izmirio sve svoje obaveze i sačuvao IAT od stečaja, a poslednji u nizu je uplata sedam milijuna KM duga za doprinose, iz osobnih sredstava većinskog vlasnika, a za dugove koji se odnose na razdoblje prije privatizacije.

Swisslion Group je najavio pokretanje međunarodne arbitraže, s obzirom na to da nema nikakvih odgovora niti reakcija od Vlade Republike Srpske, IRB-a, niti drugih institucija da se spor riješi mirnim putem.

Također, ukoliko se ne dođe do konkretnih rješenja, većinski vlasnik je najavio i pokretanje postupka likvidacije.

Upravni odbor je zbog nerazumijevanja i šutnje tijela vlasti, te izostanka podrške Predsjednika RS-a, Vlade RS-a, kao i lokalnih struktura vlasti, a u vezi s brojnim dopisima i urgencijama poslanim od strane rukovodstva SL IAT-a i većinskog vlasnika donio odluku da zajedno s generalnim direktorom podnesu ostavke na svoje funkcije. Sadašnji generalni direktor je imenovana za v.d. generalnog direktora do izbora novog.

Sljedeća izvanredna skupština je zakazana za 23. listopada 2024. godine.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.